Update evangelisatie campagne CFAN Port Harcout Nigeria

12 november 2018

Derde blog: Update evangelisatie campagne CFAN Port Harcout Nigeria. yes yes

We hebben hier een geweldige tijd in Port Harcout in Nigeria. De afgelopen twee dagen waren geweldig. Zaterdag op de 3e avond was de opkomst opnieuw ongeveer 100.000 mensen. God deed weer bijzondere wonderen. Vele getuigden van hoe God hun had aangeraakt. Gisteren was de laatste campagne avond.De hele week was de gouveneur van Rivers State aanwezig. Overdag werden we uitgenodigd om bij de gouveneur te lunchen. Nooit verwacht om op zo'n mooie plek met broeders en zusters van over de hele wereld te lunchen. God kan je op plekken brengen, wat jezelf nooit zou kunnen bedenken.

Gisteravond kwamen er ongeveer 160.000 mensen naar de slot avond van de campagne. Ze berekenen dit op een nauwkeurige manier door het aantal mensen per vierkante meter te nemen x het oppervlakte van het campagne terrein, zo kom je uiteindelijk niet ver van het aantal mensen wat aanwezig is tijdens de campagne.

Daniel Kolenda sprak over de 3 geestelijke wetten die benoemd worden in Romeinen 8. De wet van zonde en dood. En de wet van de Geest in Christus Jezus. Door wat Jezus voor ons gedaan heeft hoeven we niet langer te leven onder de wet van zonde en dood. Maar onder de wet van vrijheid die we in Christus hebben. Na de prediking werdt er voor de zieken gebeden.

Zoals elke avond waren er vele getuigenissen. Er was een vrouw met een verlamming in haar gezicht. Ze kon hierdoor niet goed praten. Op het podium getuigde ze dat Jezus haar had genezen. De verlamming was uit haar gezicht verdwenen. Een andere vrouw had haar bril nodig om haar Bijbel te kunnen lezen, God raakte haar ogen aan, als gevolg dat ze geen bril meer nodig had om haar Bijbel te lezen. Een andere jongen was blind aan één oog ook hij werd door Jezus genezen.

Ik kan me een beetje voorstellen hoe het in de tijd van Handelingen is geweest. In Handelingen 8:8 staat dat er grote vreugde was in Samaria toen Filippus daar het evangelie predikte. Ook hier was een grote vreugde in de stad. De handelingen van de apostelen gaan nog steeds door. De Heilige Geest gaat wereldwijd krachtig rond ook hier in Nigeria.

Ik heb goede contacten kunnen leggen en ben erg geïnspireerd voor ons eigen werk met Time for Christ. Vanavond vliegen we terug naar Nederland. Ik kijk terug op een fantastische week.

- Jelmer Bijlstra